03
Terug naar Home Digitale Marketing Social Media Uitbesteden

Voorlopen met je social media?

Een eerste indruk kun je maar één keer maken en een sterke website helpt je daarbij. Als all-in marketingbureau kunnen wij het gevoel wat mensen hebben bij jouw bedrijf naadloos aansluiten op je Social media. 

Vergoot je bereik en versterk de band met je klanten

Social media is een mooie, relatief nieuwe en niet meer weg te denken tool in de marketing mix. Een goede social media aanwezigheid kost tijd. Denk aan het bedenken van content, het maken van foto’s, het schrijven van teksten, regelmatig posten, analyseren en bijsturen van de strategie. En welk platform is het meest geschikt?  Instagram, Pinterest, Facebook, Twitter, Tiktok? Of moet je op meerdere platformen inzetten? 

Daarom biedt Voorlopers social media abonnementen aan. Met een goede communicatiekalender zorgen wij dat jouw socials altijd up-to-date en relevant zijn.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Jij legt uit wat jouw doelen zijn en wij leggen uit hoe we daarbij kunnen helpen. Was het een goed gesprek? Dan gaan we verder de diepte in.

Werksessie – strategie

We starten met een werksessie waarin we de strategie en doelen voor jouw social media in kaart brengen. Wij komen hiervoor graag bij je langs, zo kunenn we zien hoe je werkt en kun jij ons alle ins en outs over jouw business vertellen.

Analyse

Daarnaast geldt: “Meten is weten”. In de wereld van social media bestaat geen one-size fits all. Iedere doelgroep is anders en elk platform heeft ook zijn eigen voor- en nadelen. Na aanleiding van ons gesprek stellen we de meetkant goed in, denk hierbij aan o.a. de Meta Pixel. Daarnaast analyseren we ook de voorgaande posts. Op deze manier gaan we leren wat werkt voor jouw doelgroep en hoe we bezoekers en volgers omzetten in betalende klanten.

Frisse look

Als laatste onderdeel ontwikkelen wij handige  templates in jullie huisstijl voor social posts. Zodat iedereen weet welke posts van jou zijn, zelfs zonder een logo te zien. Deze templates voegen we toe aan een Canva account zodat je er ook altijd zelf weer bij kan.

Wij maken een contentkalender voor de komende periode. Bij voorkeur doen we dat per kwartaal. Je mag zelf natuurlijk altijd input leveren, dat neem ik dan mee. Met een contentkalender weet je zeker dat er een sterke lijn zit in je posts en wat er wanneer geplaatst wordt. 

Daarna worden de teksten en afbeeldingen/video’s geselecteerd. Altijd in juiste groottes en juiste hoeveelheid tekst passend bij jouw gekozen platform. Je krijgt dan nogmaals het overzicht van de posts te zien. Geen gekke dingen? Dan kunnen we ze daadwerkelijk gaan inplannen. 

Zo heb je 100% controle over wat er geplaatst wordt zonder dat het jou veel tijd kost. 

Ook hebben we elk kwartaal een overleg waarin we terugblikken op het preseteren van de posts. Wat ging goed en wat kan beter?

Alleen door dit goed te monitoren kun je leren van je doelgroep en je social media effectiever inzetten.

Daarnaast blikken we dan ook vooruit naar het volgende kwartaal. 

Resultaat van social media uitbesteden

 • Je bespaart tijd
  Social media bijhouden kost nou een keer veel tijd
 • Je bespaart geld
  Door doelgericht je social media in te zetten zul je er meer uit halen dan wanneer je post op onderbuikgevoel.
 • 100% toegepast op jouw doelgroep
 • Je blijft up-to-date
  Nooit meer een week geen posts om dat je te druk was.
 • Je blijft opvallen
  Niet steeds hetzelf verhaal maar een divers aanbod van posts, zowel fun als feiten.
 • Conversie gericht
  Posten om te posten heeft geen zin, je wilt er ook wat mee bereiken!
 • Gebaseerd op feiten
  Niet op onderbuikgevoel
Zet de eerste stap

Wil jij meer halen uit je social media?

Wij maken graag vrijblijvend kennis om de mogelijkheden te bespreken

Inschrijven op de nieuwsbrief

Schrijf je vandaag nog in en blijf op de hoogte van de laatste marketing tips & tricks.